Recepty – slanéFreeRecepty

Vegánske cestoviny s krémovou šampiňónovou omáčkou (Videorecept)

Recepty na rýchle večere a obedy všetci potrebujeme najviac, takže prinášame ďalší – krémové cestoviny so šampiňónmi, prevoňané tymianom. Recept je vegánsky, no samozrejme sa dá upraviť a môžeš použiť klasickú smotanu (ideálne s nižším obsahom tuku), klasický syr namiesto lahôdkového droždia, či dokonca pridať napr. kuracie prsia. Recept určite znesie aj väčšie množstvo zeleniny, podľa aktuálnych zásob tvojej chladničky. Z cestovín veľmi odporúčame tagliatelle, no určite si pochutíte aj s inými typmi cestovín. Poďme sa do toho pustiť, príprava je hotová raz-dva.

INGREDIENCIE

200 g cestovín tagliatelle
250 g šampiňónov
50 g čerstvého baby špenátu
20 g lahôdkového droždia
150 ml zeleninového vývaru
100 ml mandľovej (alebo inej) smotany
1 menšia cibuľka
2 strúčiky cesnaku
1/2 PL olivového oleja
3 vetvičky čerstvého tymianu (1 ČL sušeného)
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

VIDEORECEPT

video: Marcel Dorušinec

POSTUP

Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, medzitým si pripravíme omáčku. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, následne k nej pridáme nadrobno nasekaný cesnak a šampiňóny nakrájané na tenšie plátky. Šampiňónovú zmes za občasného miešania podusíme približne 5 minút a ďalej k nej pridáme zeleninový vývar, tymian a mleté čierne korenie a ešte krátko povaríme. Ďalej pridáme baby špenát, smotanu, lahôdkové droždie, uvarené cestoviny a soľ podľa chuti. Všetko spolu premiešame a cestoviny ihneď podávame.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2

Kalórie: 506
Bielkoviny: 22 g
Sacharidy: 77 g
Tuky: 11 g

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.