Pizzu skrátka musíš milovať. O tejto môžeme bez zaváhania povedať, že je kráľovnou medzi zdravými verziami. Cuketové, karfiolové a tuniakové cestá sú síce fajn, no táto sa chuťovo najviac približuje tej klasickej. Nízkokalorická, plná bielkovín, jej základ je zároveň nízkotučný (ingrediencie navrchu už závisia od teba) a jednoduchá na prípravu. Poď ju skúsiť a uvidíš, že sa stane bežnou súčasťou tvojho jedálnička.
INGREDIENCIE
cesto
100 g jemného tvarohu
30 g celozrnnej špaldovej múky
1 bielok
soľ
mleté čierne korenie
obloha
kečup
šunka
sušená bazalka
mozzarella
kukurica
POSTUP
Tvaroh zmiešame s múkou, bielkom, troškou korenia a soli. Vzniknuté cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme si pomôcť tortovou formou pre okrúhly tvar. Na cesto natrieme kečup, posypeme sušenou bazalkou a obložíme podľa chuti. My sme použili kukuricu, šunku a mozzarellu. Pizzu pečieme približne 20 minút pri teplote 200°C.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na celú pizzu aj s oblohou)
Kalórie: 403
Bielkoviny: 38 g
Sacharidy: 36 g (vláknina 2 g)
Tuky: 11 g
Ak sa ti recept vydarí, nezabudni na podeliť o fotku na našom Instagrame alebo použitím hashtagu #fitclan
Ak pizzu ješ vo Fitclan legínach alebo v športovej podprsenke či v crop-tope, dávaj pozor, nezamasti si veci :o
2 komentáre
Napíš komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.
Super recept, ja osobne som tvaroh mala trochu hustejší tak som pridala vodu. A dala som tam aj trochu sódy, takže pizza rástla. Nebojte sa ju rozotrieť fakt natenko, neroztrhne sa. Piekla som na začiatku len samotné cesto bez pokrývky, až potom som na to nachádzala veci. Pod nimi zostalo trochu mäkké tvarohovité, ale nevadilo to. Na krajoch bolo nečakane chrumkavé, len som tie suché kraje mala nechať širšie ? ale vzhľadom na super nutričné hodnoty sa dajú všetky nedokonalosti prehliadnuť a určite si to ešte s touto pizzoškou zopakujem ?
Táto pizza mala ohromný úspech! Chutná a chrumkavá. TOP