Recepty – slanéFreeReceptyNajpopulárnejšie

Dokonalá pizza z tvarohového cesta, ktorá má veľa bielkovín a tuky takmer na nule (Recept)

Pizzu skrátka musíš milovať. O tejto môžeme bez zaváhania povedať, že je kráľovnou medzi zdravými verziami. Cuketové, karfiolové a tuniakové cestá sú síce fajn, no táto sa chuťovo najviac približuje tej klasickej. Nízkokalorická, plná bielkovín, jej základ je zároveň nízkotučný (ingrediencie navrchu už závisia od teba) a jednoduchá na prípravu. Poď ju skúsiť a uvidíš, že sa stane bežnou súčasťou tvojho jedálnička.

INGREDIENCIE

cesto

100 g jemného tvarohu
30 g celozrnnej špaldovej múky
1 bielok
soľ
mleté čierne korenie

obloha

kečup
šunka
sušená bazalka
mozzarella
kukurica

POSTUP

Tvaroh zmiešame s múkou, bielkom, troškou korenia a soli. Vzniknuté cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme si pomôcť tortovou formou pre okrúhly tvar. Na cesto natrieme kečup, posypeme sušenou bazalkou a obložíme podľa chuti. My sme použili kukuricu, šunku a mozzarellu. Pizzu pečieme približne 20 minút pri teplote 200°C.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na celú pizzu aj s oblohou)

Kalórie: 403
Bielkoviny: 38 g
Sacharidy: 36 g (vláknina 2 g)
Tuky: 11 g

Ak sa ti recept vydarí, nezabudni na podeliť o fotku na našom Instagrame alebo použitím hashtagu #fitclan

 

Ak pizzu ješ vo Fitclan legínach alebo v športovej podprsenke či v crop-tope, dávaj pozor, nezamasti si veci :o

2 komentáre

  1. Super recept, ja osobne som tvaroh mala trochu hustejší tak som pridala vodu. A dala som tam aj trochu sódy, takže pizza rástla. Nebojte sa ju rozotrieť fakt natenko, neroztrhne sa. Piekla som na začiatku len samotné cesto bez pokrývky, až potom som na to nachádzala veci. Pod nimi zostalo trochu mäkké tvarohovité, ale nevadilo to. Na krajoch bolo nečakane chrumkavé, len som tie suché kraje mala nechať širšie ? ale vzhľadom na super nutričné hodnoty sa dajú všetky nedokonalosti prehliadnuť a určite si to ešte s touto pizzoškou zopakujem ?

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.