Recepty – slanéFreeRecepty

Kukuričné placky môžeš jesť len tak samotné, ale poslúžia aj ako výborná príloha (Recept)

Všetko zmiešať, opiecť dozlatista a chutný obed či večera je hotová. Kukuričné placky chutia najlepšie hneď po upečení, vďaka roztekajúcemu sa syru. Môžeš použiť klasický eidam, goudu, no neboj sa siahnuť aj po parmezáne (v tom prípade však trošku opatrnejšie so soľou). Placky môžeš vyjedať len tak samotné, alebo k nim pridaj šalát z čerstvej zeleniny, avokádo a jogurtový dip.

INGREDIENCIE

100 g celozrnnej špaldovej múky
2 vajíčka
1 veľká konzerva kukurice (280 g)
100 g cukety
50 g tvrdého syru
60 ml mlieka
2 strúčiky cesnaku
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
1/4 ČL chilli
1 ČL sušeného tymianu
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
1/2 PL olivového oleja


POSTUP

Kukuricu prepláchneme, osušíme a zmiešame ju s vajíčkami, múkou, pretlačeným cesnakom, nahrubo nastrúhaným syrom, najemno nastrúhanou a vyžmýkanou cuketou, všetkými koreninami a mliekom. Do cesta na záver vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Z cesta lyžicou tvarujeme väčšie placky, ktoré opekáme na olivovom oleji dozlatista. Placky podávame ešte teplé so zeleninou a jogurtovým dipom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2

Kalórie: 510
Bielkoviny: 26 g
Sacharidy: 72 g
Tuky: 13 g

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.